Calconditioner RC2000 professionele waterontharder voor horeca en industrie

 1.452,00

Geschikt voor

Horeca – Wellness – Sportaccommodaties – Industrie

Geschikt voor aantal personen

11 personen of meer

Geschikt voor leiding met diameter

28 mm, 38 mm, 42 mm, 60 mm

Geschikt voor waterleidingen van

RVS, Koper, Kunststof

MPN Manufacturer Part Number

7432238694622

Materiaal behuizing

ABS

Model

RC2000

Product breedte

213 mm

Product gewicht

3 kg

Product hoogte

185 mm

Product lengte

84 mm

Type waterontharder

Elektronische waterontharder

Verpakking breedte

360 mm

Verpakking hoogte

180 mm

Verpakking lengte

300 mm

Verpakkingsgewicht

4000 g

Verpakkingsinhoud

RC2000 + voeding + spoelen

EAN

7432238694622

Categorieën

Huishouden Vaatwassen Waterontharders & antikalksystemen

SKU: 9300000038041185 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Calconditioner waterontharder Type RC 2000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.

Besparen op onderhoud en energie zonder downtime

Verstopte leidingen en sproeiopeningen, aanslag op verwarmingselementen, zonnecollectoren en koelvlakken van luchtbevochtigingsinstallaties, het zijn bekende problemen die onderhoud en downtime veroorzaken. Bovendien heeft de isolerende werking van kalkaanslag een nadelige invloed op de warmteafgifte van verwarmingselementen en warmtewisselaars. Bij een kalkaanslag van 2,5 millimeter is er al een rendementsverlies van gemiddeld 25%. Dat merkt u direct op uw energierekening!

Fysisch anti-kalkapparaat voor kalk- en legionella preventie

De elektronische Calconditioner rekent af met alle vormen van aanslag en corrosie in waterleidingen en apparatuur. Legionellabacterie en watertemperatuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral in stilstaand lauw water bij 25-40 graden Celsius vermenigvuldigt zij zich snel. Bij een temperatuur groter dan 55 graden Celsius sterft de legionellabacterie en dit gebeurt sneller naarmate de temperatuur hoger is. Koperen leidingen hebben bacterie werende eigenschappen, dit effect gaat echter verloren door kalkaanslag!De Calconditioner doodt geen legionellabacterie, maar vormt wel een overtuigend effectieve, milieuvriendelijke en preventieve oplossing tegen biofilm en kalkaanslag.

Werking van de Calconditioner

De werking van de Calconditioner berust op de inductie van gemoduleerde elektromagnetische golven (EM) die via korte, om de waterleiding gewonden inductiekabels, op het stilstaand of voorbij stromende water worden overgebracht. Het apparaat zelf komt niet in contact met het water. De EM-signalen planten zich in het water voort en beïnvloeden fysisch de structuur van de in het water aanwezige minerale zouten. Er vormen zich kleine poedervormige kristallen, die zich niet vasthechten aan leidingen en wanden. Deze methode is zeer doeltreffend, terwijl de chemische samenstelling van het water nauwelijks verandert. Ook reeds bestaande kalkaanslag wordt geleidelijk afgebroken.

Het resultaat

De Calconditioner zorgt voor een betere doorstroming in leidingen en apparatuur. Geen verstopte sproeiopeningen meer en sterke vermindering van kalkaanslag op aanslaggevoelige delen zoals: verwarmingselementen, warmtewisselaars, koelradiatoren van luchtbehandelingsinstallaties, boilers, geisers, mengkranen enz. Milieuvriendelijk; geen gebruik van kostbare en milieuonvriendelijke ontkalkings- of regeneratiemiddelen. Eenvoudige verwijdering van ontstane vlekken op wastafels, kranen en ander sanitair en wandtegels. En wasmiddelen werken beter! Gegarandeerd resultaat! Voldoet aan RW TUV GS veiligheidskeur. Door diverse laboratoria getest. 3 jaar fabrieksgarantie. De Calconditioner is een Nederlands product.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 28 mm en maximaal 42 mm.

Capaciteit 9.000 liter/uur
Diameter 28 tot 42 mm
Verbruik 10 Watt
Breed 213 mm
Hoog 185 mm
Diep 84 mm
Materiaal ABS
Veiligheidstype IP65

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Calconditioner RC2000 professionele waterontharder voor horeca en industrie”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Calconditioner RC2000 professionele waterontharder voor horeca en industrie
Calconditioner RC2000 professionele waterontharder voor horeca en industrie

 1.452,00

Huishoud-vergelijk.nl
Logo